koncentraty owocowe na zimową porę
Wina już kończą swój cykl produkcyjny.
Za chwilę rozpoczną leżakowanie.
Dla wypełnienia pustki proponuję rozpocząć zabawę z nalewkami.
Wiem, że owoców już nie ma. Dlatego wprowadzam do oferty koncentraty owocowe:
cytrynowy
granatu
grapefrutowy
grzańca jurajskiego
imbir, cytryna, miód
jabłko-mięta
czarnej porzeczki
waldmeister
wiśniowy
Koncentraty znajdziesz w DESTYLATY/ZAPRAWKI SMAKOWE
Po kolei będę przy sposobności przedstawiał drinki jakie można z nich stworzyć.
Jako pierwszy proponuję koncentrat cytrynowy[KLIKNIJ}.
W dalszej kolejności, oprócz koncentratów do koktajli, dołączę kilogramowe koncentraty soków do fermentacji:
gruszkowy
jabłkowy klarowny
jabłkowy mętny
winogronowy z białej odmiany Muscat
winogronowy z czerwonej mieszanki: Cabernet/Merlot